La Nou de Berguedà

La Nou de Berguedà és un municipi molt petit (d'uns 147 habitants) i molt tranquil, sense un nucli urbà pròpiament dit, a 900 metres d'alçada, amb unes vistes excel•lents i rodejat de boscos de pi roig, roures, alcines i, en algún racó obac, fagedes. Dista uns 120 Km. de la ciutat de Barcelona, a uns 90 minuts per carretera. Està a la Serra del Catllaràs, molt a prop del parc Natural del Cadí-Moixeró (amb el Pedraforca que el presideix), la frontera francesa i Andorra. La ciutat més propera és Berga (16.000 habitants, a uns 16 Km. de La Nou) on s'hi troben els serveis bàsics.

La Nou es troba al final d'una carretera estreta que surt de la carretera C-16 (també anomenada Eix del Llobregat, via europea que connecta per l'interior la ciutat de Barcelona amb França i Andorra). La seva situació la converteix en un lloc absolutament tranquil. Per La Nou no s'hi passa, s'hi ha de venir expressament. La seva altitud fa que el clima sigui molt fresc a l'estiu i força assolejat a l'hivern. El poblet compta també amb un petit parc infantil, una pista poliesportiva a l'aire lliure i un local social, llocs de reunió dels infants per les tardes. Ah! i a les fondes del municipi (Camprubí, Marginet, Ca l'Anglada) el menjar és per llepar-se els dits i t'hi pots allotjar en un ambient superfamiliar!. A l'estiu, la piscina més propera està a uns 10 minuts en cotxe, a Sant Jordi de Cercs. A l'hivern, les pistes d'esquí més properes són a La Masella, a una hora en cotxe... encara que sembla ser que ben aviat es construiran accesos per Bagà i Coll de Pal, a uns 30 minuts.

A la comarca del Berguedà hi ha un munt de llocs interessants per visitar: un patrimoni romànic dels més importants de Catalunya; testimonis del passat industrial de la comarca (colònies textils al llarg del riu Llobregat; el Museu de la Mineria a Sant Corneli, etc.); uns jardins d'en Gaudí a La Pobla de Lillet, el Parc Natural del Cadí-Pedraforca; l'embassament de "La Baells"; festivals mediavals i festes majors a tots els pobles, etc. A partir de setembre, els afeccionats a la Micologia tenen a La Nou de Berguedà la seva Meca particular.

Els qui els agrada caminar disposen d'un ampli ventall d'excursions, per a tots els gustos i nivells, ja sigui pels voltants de La Nou, Malanyeu, Serra del Catllaràs i com per la resta de la comarca.

També és digne d'esment la gastronomia de la comarca, a base de productes de la terra, que es pot degustar en molts petits restaurants a preus molt raonables.

Així doncs, t'animes a visitar-nos?

Darrera actualització: 12.06.2017 | 13:48
Darrera actualització: 12.06.2017 | 13:48